Woninguitbreiding wordt kloppend hart van genoeglijke thuis

De witte villa in Schilde was toe aan een upgrade. De bewoners hadden niet alleen nood aan extra ruimte, maar ook aan een gezellige plek waar ze optimaal kunnen genieten van het groen dat hen hier omringt. ADR Construct vertaalde hun wensen – en nog meer dan dat – in een elegante woninguitbreiding, geënt op de villa én de omgeving. Het werd een riante aanbouw in Steel Look, helemaal op maat gerealiseerd, die een industriële knipoog verzoent met een romantische en landelijke toets. Hét nieuwe hart van de woning waarin niet alleen gekookt, gegeten maar ook het grootste deel van de tijd geleefd wordt.
Het verschil tussen voor en na is indrukwekkend. De woning onderging een haast onherkenbare transformatie, des te meer omdat de veranda aan de voorgevel werd geplaatst, ter uitbreiding van de leefruimte. Dit zorgt al bij de eerste kennismaking met het huis voor dat wauw-gevoel. Het is een best riante en hoge woninguitbreiding, met een oppervlakte van net geen 40 m². De bewoners wisten wat ze wilden en trokken met hun plannen naar ADR Construct waar de ideeën werden verfijnd en er vervolgens een concreet 3D-plan werd gepresenteerd. Elk project is maatwerk, tot in het kleinste detail. Zo ook deze aanbouw die ruimte moest bieden aan een open leefkeuken met kookeiland en tafel om niet alleen met het gezin te eten, maar ook gasten te ontvangen. Maar wat bleek: al snel werd dit de favoriete ruimte en het kloppend hart van het huis… om te koken, te eten, maar ook gewoon te leven en zelfs te werken wanneer thuiswerk zich opdringt.
Geen betere plek om de seizoenen te ervaren als vanuit deze woninguitbreiding: in het voorjaar met zicht op de bloeiende magnolia maar ook in de herfst met het vallen van de bladeren. Bij mooi weer zwaait de dubbele deur 180° open en wordt buiten nog meer binnen. Het aangrenzende terras is een logisch vervolg van deze aanbouw die de grenzen tussen binnen en buiten doet vervagen. Qua stijl waren de bewoners meteen gewonnen voor de Steel Look-veranda van ADR Construct.
Het elegante en bijzonder slanke profiel combineert de verfijnde look van staal met de energie-efficiëntie van Reynaers aluminium, zeker in combinatie met de isolerende beglazing van Saint-Gobain. Deze Steel Look-stijl laat zich zowel verzoenen met een moderne als meer landelijke woning. Het samenspel met de landelijke leefkeuken is hier alvast zeer geslaagd. Deze woninguitbreiding combineert glaspartijen met één solide wand – voor montage van de keuken – langs buiten afgewerkt met eikenhout. Binnen zorgt het pleisterwerk voor een nette en minutieuze afwerking. De woninguitbreiding kreeg hier een plat dak, met een plafond voorzien van geïntegreerde lichtspots voor zowel functionele als sfeerverlichting. Het dak werd bovendien uitgerust met een afhellende lichtstraat – ook een specialiteit van ADR Construct – die het licht niet alleen in de veranda maar ook tot diep in de woning trekt. Perfect geïnstalleerd, voor zorgeloos comfort, vandaag én morgen.

Maatwerk uit eigen atelier
Elke woning, elke situatie, elke klant vraagt om een specifieke oplossing op maat. Net daarom heeft ADR Construct zich toegelegd op ver doorgedreven maatwerk en individueel design, vervaardigd in eigen atelier met aandacht voor kleine details die meerwaarde creëren. De eigen plaatsers garanderen eenzelfde hoge kwaliteit op de werf. Ultra strakke woninguitbreiding of Renaissance veranda met de allures van een Engelse tuinkamer? Lichtstraat op maat? Dubbele deur of vouwwanden voor een ruime doorgang? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Bij kwaliteit hoort service én gericht advies, dus ook met vragen over de mogelijke bouwaanvraag of meldingsplicht, en het al dan niet aanstellen van een architect, kan u hier
terecht. Kwaliteit over de hele lijn.

Foto’s & redactioneel stuk uit Home Sweet Home© editie 109 jaargang 2020

Category

Veranda's, Veranda's Renaissance