Een groene oase van licht en ruimte

Toen de kinderen van meneer en mevrouw Goyvaerts het ouderlijk huis verlieten en hun vleugels spreidden, bleek al snel dat de woning te klein was.Vreemd? Nee hoor. In het weekend komen  sindsdien niet alleen de vijf kinderen, maar ook de schoonfamilie en alle kleinkinderen op bezoek. Om de oppervlakte van het gelijkvloers uit te breiden en mooi te laten overvloeien in de tuin, ging het koppel op zoek naar een geschikte partner die op dezelfde golflengte zat. Ondanks wat vertraging met de verbouwing tijdens de coronaperiode kan de hele familie binnenkort genieten van veel ruimte en licht op het ‘nieuwe’ gelijkvloers. In tegenstelling tot de klassieke aanbouwveranda is deze steel look-veranda strak en elegant geïntegreerd in de stijl van de woning. Het gelijkvloers is een mooi geheel van licht, ruimte en design. Daarbij bieden de hoge plafonds ook meer mogelijkheden om te spelen met verlichting. Finse designluchters met een open frame in zwart metaal benadrukken het gevoel van openheid, rust en familiale gezelligheid. De nieuwe ruimte is ook bijzonder praktisch. Met stopcontacten in de vloer en deuren die volledig open kunnen is er zeker geen gebrek aan kleine, maar comfortabele details. Het hoogrendementsglas biedt dan weer heel wat economische en ecologische voordelen.
“Het ecologische was belangrijk voor ons”, vertelt Hilde. Als tuinarchitecte heeft ze een groene visie op bouwen en verbouwen, een lijn die ze graag doortrekt voor haar eigen woning en tuin. “Op het platte dak is nog plaats voor zonnepanelen die we op termijn zullen plaatsen, maar er is ook plek voor begroeiing. De aandacht voor onze wensen was doorslaggevend bij de keuze voor onze aannemer. Toen we zelf op Batibouw stonden met ons bedrijf, hadden we contact met verschillende aannemers die er ook exposeerden. We hebben overal een kijkje genomen, maar hadden meteen een goede klik met Kris van ADR Construct.
We houden van een no-nonsenseaanpak. Bovendien hebben we geen tijd voor veel afspraken of lange conversaties per mail. Bij ons eerste contact met ADR zat het meteen goed en hadden we het gevoel dat het team begreep wat we nodig hadden. Onze keuze was dan ook snel gemaakt.” De tekenaar van ADR werkte in maart 2020 een voorstel uit dat maar een klein beetje moest bijgestuurd worden. “De goedkeuring van de plannen duurde eigenlijk nog het langst”, vertrouwt Hilde ons toe. “Tussen onze eerste kennismaking en de start van de werken zaten enkele maanden. Maar het bouwen ging ontzettend snel. Bovendien was de samenwerking ook heel flexibel. Omdat we daar zelf goed in zijn, legden we zelf onze fundering en de vloer. ADR bouwde dan naadloos verder op
onze basis. Het is vooral deze flexibiliteit die we het meeste op prijs hebben gesteld.
Intussen is het weer wachten op het einde van de coronamaatregelen, maar de hele familie, en zeker de kleinkinderen, zit(ten) alvast te popelen om weer ten volle te kunnen genieten van deze prachtige ruimte.

Foto’s en redactioneel stuk uit Home Sweet Home©  editie 110 jaargang 2020

 

Category

Veranda's, Veranda's Steel Look