Ongewoon lijnenspel

Soms is het tijd voor vernieuwing en dat was ook het geval voor de veranda bij deze woning in Turnhout. De vorige veranda was zowel esthetisch als structureel verouderd en was dus dringend aan vervanging toe. Na het lezen van een artikel in Home Sweet Home namen de eigenaars contact met ADR Construct en begonnen met het plannen van de verbouwingen.
Een ontwerp begint niet alleen met het kiezen van materialen, maar eerst en vooral ook met goed overleg. Daarbij worden alle wensen en noden in kaart gebracht. In dit geval was het vooral de bedoeling om meer licht binnen te laten en meer ruimte te creëren dan bij de vorige constructie. Veranda’s maken veel meer dan vroeger integraal deel uit van de woning en vervullen een bredere functie dan de opvallende traditionele aanbouwveranda’s van vroeger. Omdat er veel belang wordt gehecht aan harmonie met de woning, zijn er soms meer ingrepen nodig. Muren moesten worden opgemetst en om alles te integreren in het dak was er extra maatwerk vereist. Vooraleer over te gaan tot de afbraak van de vorige constructie, werd er dus eerst grondig getekend, gepland en gemeten. De bijzondere vorm van het huis vroeg om vakmanschap. Bij ADR Construct draait alles om maatwerk. Het bedrijf werkt met kwalitatieve profielen van Reynaers aluminium die tot in
de puntjes worden verwerkt voor projecten op maat. Bij het creëren van een nieuwe veranda wordt er nauw samengewerkt tussen het eigen ontwerpteam en het technisch team. Daarbij worden de esthetische elementen grondig getoetst aan de technische mogelijkheden en beperkingen. In deze fase worden de wensen van de klant zorgvuldig uitgedacht. De eigenaar van de woning koos in dit ontwerp voor een ‘steel look’ die een tikkeltje oud-industrieel aandoet, maar tegelijk ook landelijkheid en gezelligheid uitstraalt. Dankzij de glasverdelingen verkreeg deze uitbouw zijn unieke karakter. Glasverdelingen zijn maar één van de vele voordelen die deze aluminiumprofielen te bieden hebben. ‘Steel look’ is tijdloos en doet het bijzonder goed in zowel moderne als klassieke veranda’s. Werken met eigen teams en een eigen atelier komt niet alleen het vakmanschap ten goede. Het zorgt voor efficiëntie en snelheid. Omdat er geen nieuwe funderingen moesten gegoten worden, werd de bouw van de veranda zélf afgerond in twee weken tijd. De planning, de voorbereidende werken en de uitvoering namen ongeveer 2,5 maanden in beslag.

Toch is niet de snelheid van grootste belang. Vooral kwaliteit en degelijkheid zijn eigenschappen die ADR hoog in het vaandel draagt. Het eigen atelier laat een volledige controle toe over het productieproces en, beantwoordt aan de hoogste kwaliteitsnormen. Zowel de ramen als de profielen voldoen aan strenge isolatienormen en de ramen zelf zijn uitgevoerd in dubbel hoogrendementsglas. Met 27 jaar ervaring bouwt ADR Construct eigenlijk geen veranda’s meer, maar zorgt het bedrijf voor de optimale integratie van de veranda in een woning met moderne behoeften zoals licht en ruimte. Wie samenwerkt met ADR Construct doet een beroep op teams met ervaring en vooral passie om uw project tot in de puntjes af te werken.

Foto’s & redactioneel stuk uit Home Sweet Home©

 

 

Category

Veranda's, Veranda's Steel Look