De ‘steel look’ met de voordelen van aluminium

In het landelijke Tremelo bezoeken we de woning van Toon & Conan, die aan hun bouwavontuur begonnen met een duidelijk beeld voor ogen. Ze droomden van een strakke, industriële look, een luchtige woning om in thuis te komen, met de tuin als vertrekpunt… In plaats van stalen ramen zochten ze smalle aluminium profielen in ‘steel look’, die niet alleen budgettair vriendelijker waren maar ook toelieten de strenge EPB-eisen te respecteren. Na heel wat producenten van buitenschrijnwerk bezocht te hebben, maakten ze op Batibouw kennis met ADR Construct. De bouwheren voelden dat hun wensen begrepen werden en samen gingen ze aan de slag. Bouwheer Conan legt uit: “We wilden voor onze ramen graag het uitzicht van staal maar met de isolerende kwaliteit van aluminium, en daarbij was een strakke, eenvoudige uitvoering essentieel. Ook een groot vouwschuifraam was een must have. Bij Tamara van ADR Construct hadden we eindelijk het gevoel dat onze wensen wél technisch mogelijk waren tegen een aanvaardbare prijs. Samen optimaliseerden we onze plannen esthetisch en technisch, en zo vertrouwden we erop dat onze visie vorm zou krijgen”.
De 3 pijlers van ADR Construct: duurzaamheid, kwaliteit en eerlijkheid
“ADR Construct bestaat ondertussen 28 jaar en heeft dan ook erg veel ervaring en knowhow vergaard in de productie van ramen, deuren en veranda’s. In ons atelier in Wommelgem wordt 80% van ons aanbod met de hand vervaardigd en daardoor kunnen we flexibel werken volgens de wensen van de klant. We denken graag mee over technisch complexere details en staan volledig garant voor elke realisatie die we uitvoeren. De klant en zijn woondroom staan centraal, en daarbij dragen we expertise en eerlijkheid hoog in het vaandel. Onaangename verassingen in de loop van het bouwproces, daar houden noch de klant noch wijzelf van”, vertelt Tamara van ADR Construct. “Het was bij dit project fijn samen te werken met bouwheren die een duidelijk beeld voor ogen hadden en die een partner zochten om dat in een werkelijkheid om te zetten, met een mooi resultaat tot gevolg”.
Het resultaat spreekt inderdaad voor zich… Het industriële karakter van de woning valt meteen op door de afwisseling van beton en baksteen. Wanneer we binnenkomen vallen de openheid en het ‘binnen is buiten’-gevoel meteen op. Hoge plafonds, een doorlopende betonvloer en grote maar fijne raampartijen, laten de woning ademen. De woonruimte en open keuken zijn in U-vorm gebouwd omheen een centrale patio, waar een grote olijfboom prijkt. In de zomer biedt de boom schaduw, in de donkere winterdagen trekt de patio dan weer heel wat zonlicht naar binnen. Even verder in de woonkamer plooien enkele raamprofielen open als een groot vouwschuifraam, een mooi alternatief voor het veel geziene schuifraam. Tegenover strakke basismaterialen als beton en baksteen staat een warme aankleding met hout en leder. Het originele keukenontwerp, met brede eiken planken en een met de hand gekapt arduinen werkblad, voelt erg authentiek en eigentijds aan. Een strakke en originele woning waarin we duidelijk de ziel van haar bewoners weerspiegeld voelen.

Foto’s & redactioneel stuk uit Home Sweet Home© editie 104 jaargang 2019

Category

Ramen & deuren, Vouwwanden