Naadloze Steel Look aanbouw bij woning met noordbomendak

Tijdens corona zijn we met z’n allen meer belang gaan hechten aan de luxe van een eigen tuin. Nooit eerder was het heerlijke gevoel van een stukje groen aan het huis zo belangrijk als vandaag. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds meer nood is aan een vloeiende overgang tussen huis en tuin, waarbij de tuinbeleving wordt doorgetrokken naar de leefruimtes.
Ook bouwheer Philip wilde met zijn gezin meer genieten van het stukje groen aanzijn woning en verlangde ernaar de leefruimte nauwer te laten aansluiten op de tuin. Om dat te realiseren deed hij beroep op verandaspecialist ADR Construct, waarmee hij via via in contact kwam. Later bezocht hij de firma op een beurs en twijfelde daarna geen seconde langer om zijn woninguitbreiding aan hen toe te vertrouwen.
Philip: “Door een blik te werpen op de portfolio van ADR Construct, werd het ons duidelijk dat deze onderneming vakwerk levert. Dat was ook nodig, want ons huis had een noorbomendak, en dat maakt aanbouwen wat moeilijker.
De aanbouw moet mooi aansluiten op de bestaande woning en daar komt dus heel wat maatwerk bij kijken. We hadden meteen een vlot contact met de zaakvoerder en ook met ontwerpster Tamara, die onze noden begreep en verwerkte in enkele 3D-tekeningen. Zo kregen we een duidelijk beeld van hoe het geheel er zou uitzien.”

Het gezin hechtte veel belang aan hoge ramen met een zo slank mogelijk profiel. Ook de dakrand werd volledig naar wens ontworpen. Belangrijk was de isolatie van het geheel.
“Dat is in onze projecten nooit echt een probleem daar we steeds rekening houden met de geldende EPB-eisen.” benadrukt Tamara.
Dankzij de aanbouw en de overbrugging van het noordboomdak geniet het gezin nu in stijl van 30 m2 extra ruimte aan de woning. De grote ramen met steel look kozijn geven het geheel een moderne, maar tegelijk landelijke toets die helemaal past bij de bestaande woning. De dubbele deur gaat helemaal open en zorgt voor een heerlijk buitengevoel. “Dat is bovendien ook makkelijk wanneer we familie en vrienden willen ontvangen op het terras.”
Niet alleen de aansluiting op de woning verliep naadloos. Ook de samenwerking met de binnenhuisarchitecte van het gezin ging bijzonder vlot. De aanbouw paste namelijk in een groter renovatieproject waardoor er regelmatig tussen de verschillende partners moest worden overlegd. Ondanks de lichte vertraging door coronaperikelen, liep het hele project bijzonder vlot. “Dat hebben we mee te danken aan het vakmanschap en de flexibiliteit van ADR Construct”. Ondanks het regenachtige voorjaar kon het gezin alsnog van zijn mooie tuin genieten, al is de zon natuurlijk meer dan welkom. Want dankzij de goede isolatie blijft de binnentemperatuur ook in de zomer aangenaam.

Foto’s + redactioneel stuk uit Home Sweet Home© editie 112 jaargang 2021

Category

Veranda's, Veranda's Steel Look